Topsporters starten Masteropleiding aan het Johan Cruyff Institute dankzij studiebeurs

Drie topsporters hebben de kans om volgens de ideeën van Johan Cruijff een Master te volgen om daarna bij te dragen aan de verdere professionalisatie van de sportsector.

Vera Koedooder (wielrennen), Margot Boer, (sprint schaatsen) en Wouter Olde Heuvel (all-round schaatsen) zijn gestart met een Master aan het Johan Cruyff Institute Amsterdam. Vera en Margot studeren de Master in Sport Management en Wouter studeert de Master in Coaching.

De drie topsporters zijn gestart met hun studie dankzij studiebeurzen van Unilever en Telesport. De bedrijven delen de missie van het Johan Cruyff Institute om (ex-)sporters op te leiden voor de sportsector, gebaseerd op de wens van Johan Cruijff, die daarover zei: “Ik ben van mening dat sporters over de juiste vaardigheden beschikken om succesvol te zijn na hun sportcarrière. Ze hebben een sporthart en beschikken over bijzondere eigenschappen, zoals discipline en doelgerichtheid. Deze eigenschappen zijn ook van belang om de sportsector te verbeteren, maar ze moeten hard studeren en hun passie combineren met nieuwe kennis en vaardigheden. Dankzij de Master zijn zij straks goed voorbereid om de volgende generatie leiders in sportmanagement te worden.”

Topsporters kunnen Master volgen aan het Johan Cruyff Institute dankzij studiebeurs

Vera Koedooder (midden) in actie tijdens het baanwielrennen

Wielrenster Vera Koedooder zegt over haar verwachtingen ten aanzien van de studie: “Sport is mijn passie en ik wil graag met mijn kennis en de ervaringen uit mijn lange sportcarrière werken in de sport business. Ik verwacht een goed netwerk op te bouwen en dat de Master in Sport Management mij de kennis kan geven die ik kan gebruiken bij mijn potentiële baan.”

Vera is Nederlands recordhouder op de 3000m teamachtervolging en won de Nederlandse baankampioenschappen in 2015. Margot won brons tijdens de Winterspelen in Sotsji 2014 op de 500m en 100m schaatsen en Wouter won de wereldbeker in 2015 en goud bij de teamachtervolging tijdens het WK 2008 en 2009. Ze volgen andere topsporters op die eerder al dankzij een beurs aan het Johan Cruyff Institute konden studeren, zoals Edith Bosch, Esther Vergeer en Edwin van der Sar.

Gerelateerde studieprogramma’s

Het Johan Cruyff Institute Amsterdam biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar deze programma’s in sportmanagement en event management:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *