De Online Master in Sport Management van Johan Cruyff Institute, de beste van Europa

De ranglijst van SportBusiness International 2023 belicht dat de Online Master in Sport Management van Johan Cruyff Institute de beste in Europa en de derde wereldwijd is, terwijl de on-campus modaliteit van deze master in de Top 30 staat

De Master in Sport Management van Johan Cruyff Institute blijft stijgen op de ranglijst van de beste gespecialiseerde opleidingen, zo blijkt uit de resultaten van de Rankings 2023 van SportBusiness International, die elk jaar door dit tijdschrift worden gepubliceerd. Sinds de eerste keer dat de master op de meest prestigieuze mondiale ranglijst van sportmanagementopleidingen verscheen, twaalf jaar geleden, is Johan Cruyff Institute er steeds in geslaagd om niet alleen tot de ‘eredivisie’ te behoren, maar ook ereposities te behalen, terwijl de concurrentie almaar toenam.

Onze bijdrage aan de professionalisering van de sportindustrie wordt opnieuw erkend in zowel de online als de on-campus modaliteit, waardoor ons vlaggenschip-programma, de Master in Sport Management, qua afstandsonderwijs de nummer 1 is in Europa en de derde in de wereld, en in de on-campus modus in de Top 30 van de wereld staat. De ranglijsten van SportBusiness International worden samengesteld op basis van twee uitgebreide vragenlijsten, die afgenomen worden onder programmamanagers en oud-studenten die drie jaar vóór de publicatie van de ranglijst aan het studieprogramma deelnamen. De beoordeling bevat deze keer dus reacties uit studiejaar 2020, een jaar dat gekenmerkt werd door de Covid-pandemie, waarin een maximalisering van middelen vereist was en enorme menselijke en technologische inspanningen.

“Het is zeer bevredigend om opnieuw tot de beste sportmanagement programma’s ter wereld te behoren en in Europa tot de leiders op het gebied van online programma’s. Het bestendigt het academisch gedachtegoed van Johan Cruijff” – Víctor Jordán, academisch directeur

“Assessments zitten in het DNA van de academische sector en wij, die zich inzetten voor de overdracht van talent en het opleiden van nieuwe professionals, willen de lat graag hoog leggen. Het is dan zeer bevredigend om opnieuw tot de beste sportmanagementprogramma’s ter wereld te behoren en in Europa tot de leiders op het gebied van online programma’s. Het stimuleert ons in onze missie: het bestendigen van het academische gedachtegoed van Johan Cruijff”, aldus Víctor Jordán, academisch directeur van Johan Cruyff Institute.

In de Rankings 2023 van SportBusiness International wordt onze Online Master in Sport Management vooral goed gewaardeerd om deze criteria:

  • Inzetbaarheid: vinden van een baan binnen 12 maanden na afstuderen.
  • Kwaliteit docententeam: ons onderwijzend personeel is een mix van academici uit het bedrijfsleven en actieve professionals in de sportsector.
  • Professionele begeleiding: gebaseerd op de ‘learning by do’-methodiek adviseert en ondersteunen onze medewerkers de studenten bij de toepassing van echte projecten, die inspelen op de eisen van de sportindustrie.
  • Alumni netwerk: de opgedane kennis is net zo belangrijk als het netwerk van contacten dat je tijdens de masteropleiding opdoet en dat de deuren kan openen voor nieuwe zakelijke projecten.
  • Internationaliteit: de herkomst en diversiteit van onze studenten wordt steeds gevarieerder, wat de culturele uitwisseling verrijkt in een steeds meer geglobaliseerde werkomgeving.
  • Toepasbaarheid van verworven vaardigheden: het overbrengen van kennis en eigen middelen naar de werkplek is een van de aspecten die bedrijven die op zoek zijn naar nieuw talent, het meest waarderen.

“We waren pioniers op het gebied van online programma’s in sportmanagement; het opende de deuren naar de wereld en we werden ook steeds bekender bij een groter publiek. Het is een eer om onze masteropleiding bovenaan de Europese ranglijst te zien staan” – Lukas Dorda, manager online programma’s

“Bij Johan Cruyff Institute waren we pioniers op het gebied van online programma’s in sportmanagement. De weg uitstippelen is nooit gemakkelijk en op koers blijven nog minder. Onze online programma’s openden de deuren naar de wereld en we werden ook steeds bekender bij een groter publiek. Het is een eer om onze masteropleiding bovenaan de Europese ranglijst te zien staan. Een van onze sterke punten blijft de directe en persoonlijke begeleiding van de student, essentieel voor ons en onze identiteit, en de aanpassing aan nieuwe eisen, met routes met optionele modules, waarmee de student zich verder kan specialiseren en tegelijkertijd de vaardigheden en competenties kan verbeteren.” voegt Lukas Dorda toe, de manager online programma’s van Johan Cruyff Institute.

Fast Track Program for

International Sport Management

Het Fast Track Program for International Sport Management in Amsterdam biedt een dynamische mix van face-to-face en online leerervaringen met veel flexibiliteit. Via een compleet en efficiënt programma ontwikkel jij jezelf tot een veelzijdige sportmanagement professional, uitgerust met de juiste visie en vaardigheden om te presteren in een sportindustrie die continu in ontwikkeling is.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *