Johan Cruyff Institute stelt twee studiebeurzen in sportmanagement beschikbaar tijdens de Johan Cruijff Schaal

Johan Cruyff Institute zal tijdens de Johan Cruijff Schaal twee studiebeurzen beschikbaar stellen voor de Master in Sport Management of de Master in Sportmarketing and Sponsorship, één voor AFC Ajax en één voor PSV Eindhoven

Johan Cruyff Institute blijft zich inzetten voor de verdere professionalisering van de sport en zal wederom twee studiebeurzen beschikbaar stellen voor de Master in Sport Management of de Master in Sport Marketing and Sponsorship –één voor AFC Ajax en één voor PSV Eindhoven– tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, als eerbetoon aan haar oprichter.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal is de 25e editie van het evenement zijn en gaat tussen de winnaar van de Eredivisie 2020-21, AFC Ajax, en Eredivisie runner-up PSV Eindhoven, omdat Ajax ook de KNVB-beker won. De wedstrijd wordt in het tweede weekend van augustus gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. Het is de eerste officiële titel van het Nederlandse voetbalseizoen 2021-2022.

Opmerkelijk feit is dat het een herhaling wordt van de laatste wedstrijd –twee jaar geleden op 27 juli 2019– toen dezelfde clubs streden om de titel. Die wedstrijd werd door Ajax met 2-0 gewonnen, de negende keer in de geschiedenis van de club, terwijl die ranglijst aangevoerd wordt door PSV, dat de Johan Cruijff Schaal 11 maal won.

Video: hoogtepunten Ajax – PSV | 24e Johan Cruyff Schaal, 27 juli 2019:

Sinds de wedstrijd in 2017, tussen Vitesse en Feyenoord, is Johan Cruyff Institute aanwezig bij dit evenement, om het educatieve initiatief van Johan Cruijff zichtbaar te maken. Bij deze gelegenheid worden twee beurzen toegekend, één per team, om een masteropleiding te volgen. De student van elke club kan kiezen tussen de Master in Sport Management in Amsterdam of online of de Master in Sport Marketing en Sponsoring (online).

Johan Cruyff Institute stelt twee studiebeurzen in sportmanagement beschikbaar tijdens de Johan Cruijff SchaalMariska Elfrink is manager New Business bij PSV, die profiteerde van de gelegenheid. Zij deed de online Master in Sport Marketing and Sponsorship bij Johan Cruyff Institute, die zij in juni 2020 succesvol voltooide:

“Als je in het voetbal werkt, moet je van veel vakgebieden verstand hebben en daar heeft de Master aan bijgedragen. Je krijgt veel inzichten en praktijkvoorbeelden, waar je veel aan hebt in je baan. Daarnaast leer je medestudenten kennen over de hele wereld, die iets voor je kunnen betekenen.”

Een trofee met een sociaal karakter

Net als bij de voorgaande edities is de Johan Cruyff Foundation als goed doel aan deze wedstrijd verbonden. Met het thema ‘Creating Space’ zorgen we ervoor dat kinderen de ruimte krijgen om te sporten en bewegen. Om te voetballen bijvoorbeeld, want als er iets verbindend werkt en voor plezier zorgt, is het wel deze sport! Juist voor kinderen met een lichamelijke en/ of verstandelijke beperking is het helaas niet altijd even vanzelfsprekend om een balletje te trappen. Daarom gaat dit jaar van ieder verkocht toegangskaartje €1,- naar de ondersteuning van de G-voetbalprojecten van de Cruyff Foundation. Zo kunnen we samen jonge G-voetballers helpen om jun favoriete sport te beoefenen.

Johan Cruyff Institute stelt twee studiebeurzen in sportmanagement beschikbaar tijdens de Johan Cruijff Schaal

Scene Johan Cruijff Schaal 2019

MASTER IN

Sport Management

Het 10-maanden durende programma Master in Sport Management in Amsterdam wordt aangeboden in het Engels en is ontworpen voor mensen met een passie voor sport, die zich graag willen verdiepen in sportmanagement en zichzelf willen ontwikkelen om hun carrière in de sportmanagement sector te bevorderen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *