Telesport en Johan Cruyff Institute verlengen partnership

Telesport en Johan Cruyff Institute hebben hun partnership verlengd en blijven samenwerken op het gebied van educatie voor topsporters

Telesport en Johan Cruyff Institute hebben op 1 november jongstleden een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst getekend. Het partnership biedt (voormalig) topsporters de mogelijkheid om een Masteropleiding te volgen op het gebied van sportmanagement en coaching door jaarlijks een aantal studiebeurzen beschikbaar te stellen. Hiermee levert Telesport een bijdrage aan de missie van het Johan Cruyff Institute om topsporters na hun sportcarrière op te leiden voor een maatschappelijke carrière in de sport en hun kennis en kwaliteiten daarmee te behouden voor de sportindustrie.

De afgelopen 12 jaar heeft Telesport elk jaar meerdere studiebeurzen uitgereikt aan topsporters voor zowel de Master in Sport Management als de Master in Coaching. Atleten die bij het Johan Cruyff Institute hebben gestudeerd met een Telesport-beurs zijn onder andere Wouter olde Heuvel, Inge Dekker, Celine van Gerner, Laurens ten Dam en Femke Heemskerk. Momenteel studeren voormalig topjudoka Elisabeth Willeboordse en ex-verspringer Ignisious Gaisah een Masterprogramma dankzij de scholarship.

Femke Heemskerk ontvangt haar diploma van Marcel van der Kraan

Telesport is een onderdeel van De Telegraaf, de grootste ochtendkrant van Nederland, en verslaat dagelijks het sportnieuws, zowel in print als online. Sinds 2018 heeft Marcel van der Kraan als chef sport De Telesport onder zijn hoede. Daarvoor gaf Jaap de Groot, die onder meer de biografie van Johan Cruijff schreef, 12 jaar leiding aan de sportredactie.

Marcel is blij met de verlening van het partnership: “Telesport staat voor topsport. Dat betekent dat de sportredactie van De Telegraaf toptalenten en topsporters alle aandacht geeft. Het Johan Cruyff Institute biedt diezelfde topsporters en talentvolle coaches de kans om door te groeien. Daarbij is de blik op de toekomst gericht. De Telegraaf ondersteunt het Johan Cruyff Institute en biedt twee topsporters elk jaar een studiebeurs aan. We zijn trots op de samenwerking en trots op de prestaties van de topsporters die allemaal op die manier succesvol zijn afgestudeerd. Johan Cruijff heeft het zo gewild. Mooi om dat te kunnen voortzetten.”

STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *