Telesport-studiebeurzen voor voormalig Olympiërs Willeboordse en Gaisah

Telesport stelt studiebeurzen ter beschikking aan Ignisious Gaisah en Elisabeth Willeboordse voor respectievelijk de Master in Sport Management en de Master in Coaching

Op woensdag 4 september zijn voormalig verspringer Ignisious Gaisah en oud-topjudoka Elisabeth Willeboordse gestart met respectievelijk de Master in Sport Management en de Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute te Amsterdam. Ignisious en Elisabeth hebben dankzij de studiebeurs van Telesport de kans gekregen om deze Masteropleidingen te kunnen volgen. Hiermee levert Telesport een bijdrage aan de missie van het Johan Cruyff Institute om topsporters na hun sportcarrière op te leiden voor een maatschappelijke carrière in de sport en hun kennis en kwaliteiten daarmee te behouden voor de sport.

Marcel van der Kraan, chef sport van de Telegraaf, legt uit waarom de twee voormalig atleten de studiebeurzen voor dit academische jaar hebben gewonnen: “Elisabeth Willeboordse heeft topsport op wereldniveau bedreven. Tegelijkertijd heeft ze een maatschappelijke carrière opgebouwd, waarin zij ondanks een bijzonder knappe studie geneeskunde en financiële zekerheid niet haar passie heeft gevonden. Als je dan wil terugkeren in de sport en zoveel over hebt voor het helpen ontwikkelen van talent, ben je ongelooflijk gemotiveerd. Daarom verdient zij de studiebeurs aan het Johan Cruyff Institute als geen ander.”

“Ignisious Gaisah heeft een bijzondere weg naar de top van de atletiek afgelegd, maar ook een bijzondere weg in zijn leven. Met zoveel doorzettingsvermogen heeft hij veel te bieden in sportmanagement. Johan Cruyff was er altijd voor om mensen kansen te bieden. Gaisah krijgt hier ook zijn kans.”

Telesport studiebeurzen voor voormalig Olympiërs Willeboordse en Gaisah

Ignisious Gaisah en Elisabeth Willeboordse

Ignisious stopte in 2018 met internationaal verspringen. Hij werd eenmaal wereldkampioen indoor, won twee keer zilver op de WK outdoor en nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen. De 36-jarige Nederlandse Ghanees is erg dankbaar dat hij kan starten met de Master in Sport Management. “Allereerst wil ik Telesport bedanken. Ik ben ontzettend blij dat ik ben geselecteerd als winnaar van deze studiebeurs. Ik ben vastberaden om het maximale uit deze beurs te halen. Mijn persoonlijke doelen voor het komende jaar zijn om te groeien als een specialist op het gebied van sportmanagement, om mijn professionaliteit te verhogen, meer kennis te vergaren en te blijven groeien vanuit een professioneel perspectief. Ik weet zeker dat dit programma hieraan gaat bijdragen.”

Elisabeth behaalde in haar succesvolle judocarrière meerdere medailles, waaronder tweemaal goud op het EK, zilver en brons op het WK en brons op de Olympische Spelen van Peking. Volgende maand start de oud-judoka op Papendal als NTC trainer/coach in opleiding, wat ze gaat combineren met haar huidige werkzaamheden als RTC trainer talentontwikkeling in de regio Zuid West. Momenteel werkt Elisabeth ook als basisarts binnen de sociale geneeskunde. “Mijn motivatie om dit programma te volgen komt voort uit het feit dat ik voor mijn gevoel te weinig voldoening haal uit mijn huidige werk en ik volgende maand fulltime als coach aan de slag ga bij de Judobond. Daarbij wil ik leren hoe ik jonge judoka’s kan begeleiden en meemaken hoe het is om als coach een relatie op te bouwen met de talenten. Ik ben Telesport enorm dankbaar dat ik de kans krijg om de Master in Coaching te kunnen gaan volgen. Dit programma kan voormalig atleten goed ondersteunen en op weg helpen na hun topsportcarrière en het is fantastisch dat Telesport deze studiebeurzen aanbiedt en hier op deze manier aandacht aan geeft.”

Zowel Ignisious als Elisabeth zullen in juni 2020, als zij alles goed doorlopen, hun diploma behalen.

STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *