Johan Cruyff Institute geeft workshop aan talenten AmstelveenSport

Het Johan Cruyff Institute heeft vorige maand een groep talenten van AmstelveenSport een Cruyffiaanse workshop gegeven op het gebied van Timemanagement

Karen Ephraim, docente van de Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute, heeft afgelopen maand een groep talenten van AmstelveenSport tijdens een Cruyffiaanse workshop meer inzicht gegeven in het thema Timemanagement. De jonge talenten, die hun ouders meenamen, komen zowel uit de sport als uit de culturele sector. Zo namen onder andere een jong model en een acteur deel aan de workshop.

Tijdens de avond, die werd georganiseerd op het Johan Cruyff Institute in Amsterdam, passeerden vragen als ‘Wat vind ik belangrijk in het leven?’, ‘Hoe deel ik mijn tijd in?’ en ‘Brengt sport mij alles wat ik wens?’ de revue met als doel om de talenten een beter inzicht te geven in het managen van hun tijd op het gebied van studie, vrije tijd en hun ‘sport’. Aan het eind van de avond gaven de talenten en de ouders elkaar adviezen over wat hen helpt in het managen van hun tijd.

Johan Cruyff Institute geeft workshop aan talenten AmstelveenSport

AmstelveenSport is een organisatie die zich inzet om de bewoners van Amstelveen structureel gezond te laten bewegen en om sportaanbieders, talenten en (top)sport te stimuleren en te faciliteren. AmstelveenSport voert het sportbeleid van de gemeente Amstelveen uit en werkt samen met onder andere de Amstelveense sport- en beweegaanbieders, onderwijs, welzijn en gezondheid om alle Amstelveners in beweging te krijgen. Daarnaast heeft AmstelveenSport een aparte tak speciaal gericht op talentbegeleiding, waar onder andere talentvolle sporters en talenten uit cultuur gerichte adviezen en hulp krijgen van Johan Cruyff Institute alumnus Berit Gunderson en oud-topijshockeyer Ron Berteling.

Manager Sportservice en tevens alumnus van het Johan Cruyff Institute, Joris van Soerland, ervaarde de avond als waardevol: “Uit ervaring blijkt dat jonge talenten veelal tegen dezelfde uitdagingen aanlopen met betrekking tot plannen en prioriteiten stellen. Dit was voor AmstelveenSport de reden om deze workshop te organiseren. De workshop is, mede door de inbreng van ouders en talenten uit Amstelveen, een groot succes geweest. Het heeft hen beiden aan het denken gezet over inzichten in plannen van topsport, maar ook over de adviesrol die ouders hierin spelen. Wij kijken met trots en enthousiasme terug op een geslaagde workshop en zijn blij met de samenwerking tussen het Johan Cruyff Institute en AmstelveenSport.”

STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *