Johan Cruyff Institute houdt intervisie met jeugdtrainers Almere City

Het Johan Cruyff Institute heeft de jeugdtrainers van voetbalclub Almere City kennis laten maken met de Cruyffiaanse manier van coachen

Henk Verschuur, manager van het Johan Cruyff Institute Amsterdam en docent van de Master in Coaching, heeft afgelopen week de jeugdtrainers van Almere City meegenomen in een compacte intervisie over de Cruyffiaanse kijk op coaching. Tevens kregen de jeugdspelers van o19 en Jong Almere City een voorlichting over de studieprogramma’s.

Onder leiding van Rene Koster, hoofd jeugdopleidingen van de Almeerse voetbalclub, hielden de jeugdtrainers samen met Henk Verschuur een intervisie over leiderschap, interne positionering, cognitieve processen bij kinderen en nieuwe trainingsstrategieën.

Rene ervaarde de ochtend als waardevol. “Henk heeft ons getriggerd middels een aantal stellingen en praktijkvoorbeelden die ons aan het denken hebben gezet. Tevens heeft hij ons een spiegel voorgehouden met betrekking tot ons functioneren en handelen. Het is altijd goed om hierover te praten en te discussiëren. Ik vond het vooral prettig dat het gebaseerd was op stellingen en discussies vanuit de praktijk, want dat is waar het uiteindelijk om gaat; de theorie vertalen naar de praktijk. Volgens mij sluit dat haarfijn aan bij de visie van Johan Cruijff.”

Johan Cruyff Institute houdt intervisie met jeugdtrainers Almere City

De jeugdtrainers worden op een Cruyffiaanse manier uitgedaagd

Jason Oost, voormalig profvoetballer van onder andere Almere City, RKC Waalwijk en Sparta, was één van de trainers die bij de intervisie aanwezig was. Jason is sinds 2017 coach van o17 en assistent-coach van de beloftes. “De intervisie heeft ervoor gezorgd dat ik weer heel kritisch naar mezelf ga kijken op de manier hoe ik mijn rol als leider invul. Ik heb geleerd dat je als jeugdtrainer 24/7 een rolmodel bent voor de spelers en dat een goede leider zich bewust is van het feit dat hij niet alleen op het veld een leider is, maar dat spelers ook op alle contactmomenten buiten het veld een bepaald beeld van jou vormen als leider. Henk dicteert zijn mening en visie niet, maar laat je zelf nadenken over bepaalde onderwerpen en opent hiermee de discussie tussen de trainers. Op die manier kom je gezamenlijk tot bepaalde conclusies en gedachten. Ik vond het zeer waardevol.”

Beide partijen hebben de intentie om in de toekomst verder te zullen gaan samenwerken ter veredeling van het opleidingsplan voor de jeugdtrainers en -coaches van de club.

STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *