ORTEC gaat voor duurzaamheid in de sport en vergeeft ook dit jaar weer een studiebeurs

ORTEC vergeeft alweer voor de achtste keer een studiebeurs voor de Master in Sport Management, dit studiejaar aan werknemer Mark de Jong

Sinds 2009 vergeeft ORTEC, één van de grootste aanbieders van optimalisatiesoftware en analyseoplossingen ter wereld, elk academisch jaar een studiebeurs aan topsporters of eigen werknemers voor een Master in Sport Management van het Johan Cruyff Institute in Amsterdam. Oud-topsporters, zoals hockeyer Taeke Taekema en volleyballer Yannick van Harskamp, volgden in de afgelopen jaren het Masterprogramma.

Managing partner van ORTEC, Daan Boon, studeerde in 2009-2010 zelf de Master in Sport Management en dat bracht hem op het idee om de visie van Johan Cruijff aan de hand van een studiebeurs te ondersteunen. “Zijn visie om de nieuwe leiders in sport management op te leiden is inspirerend. We zijn met ORTEC Sports zelf actief in de sportwereld en daarom vinden we het belangrijk om wat duurzaams neer te zetten. Daarnaast staan we volledig achter Johans visie om topsporters zowel voor als na hun sportcarrière te ondersteunen door hen de juiste bagage mee te geven voor in het bedrijfsleven.”

“Toen ik zelf het programma volgde, vond ik het erg interessant om alle facetten binnen de sportwereld te leren kennen,” vervolgt de alumnus. “Ik heb het als student erg gewaardeerd om met topsporters en studenten van verschillende disciplines samen te werken, om ook veel van elkaar te leren. Mijn grootste les was samenwerken, want dat was als individualist soms erg moeilijk.”

ORTEC gaat voor duurzaamheid in de sport en vergeeft ook dit jaar weer een studiebeurs - Johan Cruyff Institute

Mark de Jong volgt Master in Sport Management dankzij beurs van ORTEC

Dit jaar is Mark de Jong de gelukkige. Hij volgt sinds half september de Master in Sport Management. Mark werkt binnen ORTEC bij ORTEC Sports. Op deze afdeling wordt data van sportwedstrijden verzameld waar vervolgens allerlei berekeningen mee worden gedaan om clubs, coaches, technisch directeuren, scouts, analisten en media-afdelingen te kunnen ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden.

“Het is mijn taak om de data behapbaar te maken en klanten te ondersteunen om deze data te gebruiken,” legt Mark uit. “Ik denk dat ik tijdens deze studie veel kennis ga opdoen die ik kan gebruiken bij deze functie, zoals het schrijven van een businessplan, het maken van strategische keuzes en inzicht verkrijgen in de overwegingen die beslissingnemers moeten nemen om een organisatie te leiden. Ik kijk er erg naar uit en bedank ORTEC voor deze mogelijkheid!”

Mark zal tijdens de 10-maanden durende Master een businessplan schrijven. Daarna zal hij na de voltooiing van alle modules in juni afstuderen. We wensen hem veel succes in zijn werk en studie

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s, zoals:

ORTEC gaat voor duurzaamheid in de sport en vergeeft ook dit jaar weer een studiebeurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *