Turnroutinier Van Gerner en waterpolocaptain Genee starten Master dankzij studiebeurzen Telesport

Telesport stelt studiebeurzen ter beschikking aan Dagmar Genee en Celine van Gerner voor respectievelijk de Master in Sport Management en de Master in Coaching

Op maandag 3 september zijn waterpoloster Dagmar Genee en Olympisch turnster Celine van Gerner gestart met respectievelijk de Master in Sport Management en de Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute te Amsterdam. Dagmar en Celine hebben dankzij de studiebeurs van Telesport de kans gekregen om deze Masteropleidingen te kunnen volgen. Hiermee levert Telesport een bijdrage aan de missie van het Cruyff Institute om topsporters tijdens of na hun sportcarrière op te leiden voor een maatschappelijke carrière in de sport en hun kennis en kwaliteiten daarmee te behouden.

Jaap de Groot, chef sport bij de Telegraaf, legt uit wat de beweegreden van de studiebeurzen is: “In de afgelopen 11 jaar hebben we studenten aan de hand van een studiebeurs ondersteund die gedreven zijn om sportorganisaties naar een hoger niveau te tillen. De ervaring heeft aangetoond dat atleten geschikt zijn voor dit soort banen, omdat ze een grote mate van doorzettingsvermogen hebben, in combinatie met hun eigen waardevolle sportervaring. Na het afronden van de Masterprogramma’s kunnen ze hun opgedane kennis direct in de praktijk brengen, omdat de studies erg praktisch zijn en gericht zijn op sport. Net wat de sportsector nodig heeft!”

Turnroutinier Van Gerner en waterpolocaptain Genee starten Master dankzij studiebeurzen Telesport - Johan Cruyff Institute

v.l.n.r.: Dagmar Genee, Jaap de Groot, Celine van Gerner

Dagmar is de aanvoerster van het Nederlands waterpoloteam en won eind juli goud op de Europese kampioenschappen. De 29-jarige captain zat al eerder in de schoolbanken, maar kiest er nu bewust voor om de Master in Sport Management te gaan volgen. “Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging om mezelf naast mijn sportcarrière te blijven ontwikkelen op maatschappelijk vlak. In de toekomst wil ik graag betrokken zijn bij sportevenementen of -projecten en ik ben ervan overtuigd dat deze opleiding mij de kans biedt om mezelf persoonlijk te ontwikkelen en mij een beter inzicht gaat geven in de sportwereld achter de schermen. Ik hoop dat ik het aankomende jaar inzicht krijg in mijn sterke kanten, maar ook in mijn valkuilen.”

Celine behaalde afgelopen maand nog brons in de teamfinale op het EK in Glasgow. Met haar 23 jaren jong is ze al een routinier in de turnwereld en bereidt ze zich voor op haar toekomst. “Ik wil na mijn topsportcarrière graag mensen en kinderen gaan begeleiden. De visie van Johan Cruijff was dat je alleen een ander kunt coachen als je weet hoe je jezelf moet coachen. Zo denk ik er ook over en ik zou dat graag willen gaan overbrengen. Ik hoop dat ik aankomend jaar inzicht ga krijgen in wie ik ben, waar mijn kwaliteiten liggen en hoe ik die kan gaan inzetten. En het zou mooi zijn als ik die inzichten zelfs nog kan gebruiken in het laatste deel van mijn topsportcarrière. Verder hoop ik veel van mijn medestudenten te gaan leren. Ik ken de kant van de topsporter natuurlijk door en door, maar hoe is het om aan de andere kant van de medaille te staan?”

Zowel Dagmar als Celine zullen in juni 2019, als zij alles goed doorlopen, hun diploma behalen.

STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *