Cruyffiaans onderwijs is even wennen bij Module Sport & Facility/Event Management

Onder leiding van docenten Paul ten Hag en Edwin Gerritsen zal in januari alweer de zesde editie van de populaire module Sport & Facility/Event Management van start gaan

De Module Sport & Facility/Event Management van het Johan Cruyff Institute duurt zes maanden waarin de facetten van facility, hospitality en eventmanagement worden behandeld. De module is ontworpen voor mensen met een passie voor sport die zich (verder) willen ontwikkelen in de facility en eventbranche binnen de sportindustrie. Studenten genereren in een kort tijdsbestek nieuwe inzichten en vaardigheden en kunnen hun netwerk in de sportindustrie verder uitbreiden.

Het programma vindt deels plaats op het Johan Cruyff Institute in Amsterdam, maar ook op de sportlocaties Papendal, Thialf, Vitesse en de Amsterdam Arena. Tijdens de lessen wordt uitgebreid aandacht besteed aan onderwerpen zoals beveiliging, crisismanagement, een evenement opbouwen van A tot Z en vrijwilligersmanagement.

Papendal - Cruyffiaans onderwijs is even wennen bij Module Sport & Facility/Event Management - Johan Cruyff Institute

Alumnus Thijs Mulder werkt als manager bij KPN en volgde het programma afgelopen studiejaar: “De combinatie van theorie en praktijk maakt de opleiding zeer interessant en leerzaam. Alles wat ik tijdens deze opleiding heb geleerd, draagt er zorg voor dat ik klaar ben om een gedegen event te organiseren.”

Ook business professional Ronald Krijnen, die samen met Thijs deze zomer het programma afrondde, vond het een waardevolle periode: “Ik heb de opleiding als zeer interessant ervaren met geweldige docenten en interessante sportlocaties die we bezochten. Ik heb enorm veel geleerd, zeker ook van de eindopdracht die we moesten schrijven en de bijbehorende presentatie.”

Paul ten Hag, directeur Coöperatie Eredivisie Vrouwenvoetbal, en Edwin Gerritsen, travel & eventmanager van AFC Ajax, zullen de studenten in de ‘Cruyffiaanse’ stijl vanaf januari 2018 voor een half jaar bij de hand nemen. Thijs: “De manier van lesgeven is heel erg interactief en even wennen. Bij deze onderwijsstijl gaat het namelijk meer om jouw eigen leerweg in plaats van de behaalde cijfers. De docenten en gastsprekers hebben een grote aanvulling op de opleiding, omdat ze rechtstreeks uit de praktijk komen. Dit maakt de te leren lesstof door de vele praktijkvoorbeelden levend.”

Daar is collega-alumnus Ronald het mee eens. “Telkens kregen we les van nieuwe gastdocenten met een flinke cv. Het zijn allemaal deskundige vakmensen en experts binnen hun vak met ieder hun eigen expertise, zoals veiligheid, vrijwilligers, stadions en hospitality. Daar leer je enorm veel van.”

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *