Johan Cruyff Institute bevestigt doorgang programma’s per september 2020

Het Johan Cruyff Institute en het Frans Otten Stadion slaan de handen ineen om vanaf september 2020 alle opleidingen in een ‘corona proof’ omgeving te kunnen aanbieden

Op 18 maart jongstleden besloot het Johan Cruyff Institute Amsterdam haar deuren per direct te sluiten vanwege de uitbraak van het coronavirus, met als gevolg dat meer dan 100 studenten geen face-to-face lessen meer konden volgen. Daarnaast moesten meerdere evenementen, bij onder andere Borussia Dortmund en het Conservatorium van Amsterdam, en site visits van de agenda worden gehaald.

De Master in Coaching programma’s, waar op dat moment vier verschillende edities van draaiden, en de Module Sport & Facility/Event Management moesten worden uitgesteld tot september 2020. De Master in Sport Management studenten konden gelukkig, vanwege de aard van het programma, de Master afmaken via het online platform van het Institute.

De 44 studenten hebben, na tien weken online lessen, begin juni hun diploma behaald. Door de versoepelingen van de coronamaatregelen was het mogelijk om de diploma-uitreiking te laten plaatsvinden bij Hotel Jakarta in Amsterdam. De internationale studenten die niet konden afreizen naar Amsterdam, waren via ZOOM digitaal aanwezig. Via een Facebook livestream hebben ook familie en vrienden van de studenten getuige kunnen zijn van de uitreiking.

Voor alle 107 studenten zijn speciale webinars, online gastlessen en digitale activiteiten georganiseerd ter aanvulling op de programma’s. Ook zijn de studenten zelf betrokken geweest bij de invulling van de online lessen en de nieuwe situatie. Deze betrokkenheid en persoonlijke aandacht leverden veel saamhorigheid en verbondenheid op, waarden waar het Cruyffiaanse onderwijs om bekend staat.

Inmiddels is de zomervakantie aangebroken, maar worden alle programma’s die on hold staan vanaf eind augustus weer vervolgd. De nieuwe edities van de Master in Coaching en de Master in Sport Management starten hun academisch jaar met een introductiedag op 2 september. Alle groepen gaan hun lessen in ieder geval tot en met december volgen in het nabijgelegen Frans Otten Stadion. Op lesdagen wordt een grote ruimte omgebouwd tot klaslokaal, zodat op een veilig manier, en op 1,5 meter afstand, lesgegeven kan worden. Uiteraard onder voorbehoud van het aanhouden van de huidige maatregelen en situatie.

Teamleider van het Johan Cruyff Institute Amsterdam, Sanne Kleijwegt, is “heel blij dat we vanaf september 2020 weer face-to-face onderwijs kunnen aanbieden aan de studenten. Zij staan te popelen om weer van start te gaan, net als ons team. Een woord van dank gaat ook uit naar het Frans Otten Stadion; mede door hun flexibiliteit en gastvrijheid kunnen wij weer opstarten!”


STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *